Amaretti Limone
På mitt caféjobb har vi en riktigt god kaka som heter Amaretti Limone. En kaka med mandelmassa och citron som inte ser mycket ut för världen men som är helt fantastiskt god! Idag testade jag att baka dem själv och jodå, det gick det med! Lite krispiga på utsidan och mjuka-sega på insidan. Dessutom kanske världens enklaste kaka att baka; bara att röra ihop alla ingredienser, rulla i florsocker och så in i ugnen! Jag gjorde dem lite mindre och runda istället för avlånga som de ”ska” vara.
Amaretti Limone (ca 20 st)
- 250 g mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 1 st äggvita
- 1 st citron, finrivet skal
- 2 st droppar gul karamellfärg
- 0,5 dl florsocker
Finriv mandelmassan och blanda med socker och äggvita. Tillsätt citronskal och hushållsfärg. Ta upp och rulla smeten till små bollar. Rulla dem i florsocker och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min i 200 grader.