Rulltårta med rabarber- och jordgubbskompott
Rabarbern är ju fortfarande i högsäsong och dessutom börjar ju jordgubbssäsongen smyga sig på, så vad passar då bättre än att kombinera dessa? Syrig rabarber och söta jordgubbar gör ju sig ypperligt bra ihop. Jag kokade ihop en kompott på dessa två och fyllde en rulltårta med.
Ljuvligt god som den är, men med klickad/spritsad grädde och bär ovanpå blir detta sommarens snabbaste, tjusigaste och godaste tårta! Kanske något att svänga ihop till midsommarafton? Rulltårtan går fint att frysa in, så är det bara att ta fram den och dekorera när det vankas festligheter.
Rulltårta med rabarber- och jordgubbskompott
- 200 g jordgubbar
- 200 g rabarber
- 0,5-1 dl socker
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl mjölk
Skär jordgubbar och rabarber i små bitar och lägg i en kastrull med sockret (anpassa sockermängd efter hur söta jordgubbarna är och hur syrlig rabarbern är). Koka upp och låt småkoka ca 10-15 min tills frukten är mosig. Låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Grädda i 250 grader i ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bkplåtspapper och dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla pappret med kallt vatten om det inte vill släppa. Låt svalna något och bred sedan över rabarber- och jordgubbskompotten och rulla ihop. Lägg skarven nedåt och förvara i kylen.