Biskvirutor med mjölkchokladsmörkräm
Jag tycker att vi firar att det är helg med ännu mer bakverk. Antagligen det godaste jag bakat på väldigt, väldigt länge. Det här är en riktig godisbit till kaka; biskviruta med mjölkchokladsmörkräm. Biskvier är ju himla gott men det är ju lite pilligt att göra och tar lite tid, så vill man ändå äta biskvi men göra det lite lättare för sig gör man helt enkelt en enda stor biskvi och skär i rutor. Så smart! Så finns alltså ingen anledning att inte laga dessa godbitar bestående av mandelmassebotten, mjölkchokladsmörkräm och mörkt chokladtäcke. Har ni börjat dregla nu så är det hög tid att sätta igång och baka!
Några tips innan ni sätter igång:
* Den mörka chokladen ska vara sval men inte kall när den bres ut. Är den för varm smälter smörkrämen, är den för kall stelnar den för snabbt.
* Skär kakan i bitar innan den mörka chokladen har stelnat.
* Skär kakan i små bitar, ca 3 x 3 cm, den är ganska mäktig.
* Går fint att frysa!
Biskvirutor med mjölkchokladsmörkräm (ca 25 bitar)
Botten
- 500 g mandelmassa
- 1 dl socker
- 2 äggvitor
Fyllning
- 100 g mjölkchoklad
- 250 g rumstempererat smör
- 3 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
Topping
- 200 g mörk choklad
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvita och socker. Rör till en smidig smet och tryck ut i botten på en form (20 x 30 cm) med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 15 min tills botten fått lite färg. Låt svalna helt.
Smält mjölkchokladen till fyllningen och låt svalna med inte stelna. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Vänd ner de smälta mjölkchokladen i krämen. Bred smörkrämen över mandelbottnen och låt kallna i kylskåp. Smält den mörka chokladen till täcket och låt svalna. Bred snabbt ut den över den kalla kakan. Skär kakan i rutor innan chokladen stelnat helt och ställ sedan kallt.
Tryck ut mandelmassesmeten i en ugnsform med bakplåtspapper. Bred chokladsmörkrämen på den gräddade botten. På med den smälta mörka chokladen och skär i rutor. Klart!