Polkagristryffel

Tryffel är ju en sån där godissort som finns i oändligt många varianter och jag vet inte hur många jag provat genom alla jular. Pepparkakstryffel, limetryffel, apelsintryffel och mandeltryffel är bara några.

Här kommer dock en variant med mörk choklad och polkagris. En bra kombo med sträv, kraftig choklad och söt polkagris. Detta recept är dessutom perfekt om ni har lite tid med ändå vill hinna med något eget julgodis. Förutom tiden i kylen för att stelna så går eta rekordfort! Receptet kommer från Söta saker.

Polkagristryffel (ca 25 st)

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl krossade polkagrisar

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Rör i 1 dl av de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna (krossa dem i en plastpåse med hjälp av en hammare – de ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade).

Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i resten av polkagriskrosset.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search