Englands bästa godis

Fudge är ett engelskt, klassiskt godis som dels är riktigt enkelt att laga och dels kan varieras i det oändliga. Fudge med smak av skumtomtar, klassisk vaniljfudge, fudge med lakrits (måste testa!) och fudge smaksatt med ingefära och apelsin är bara några exempel. Själv gav jag mig i kast med mintchokladfudge igår och oj så gott! Mintchoklad är ju i vanliga fall bland det godaste som går att förtära så att detta i kombination med fudge skulle bli lyckat var kanske ingen överraskning.

Mintchokladfudge (ca 20 st)

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 dl strösocker
  • 30 g kakao
  • 1 tsk pepparmintsarom (eller mer efter smak)
  • 0,5 tsk salt
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker

Blanda grädde, socker, kakao, pepparmintsarom och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blandas väl. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min till 125 grader. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en oljad form, ca 20 x 20 cm. Låt stelna. Stjälp upp fudgen på en skärbräda, skär den i bitar och förvara i kylskåp.

Ps. Om någon oroar sig för att jag ska hamna i grav sockerkoma snart av allt julbakande så kan jag försäkra er om att 95 % förpackas fint och ges bort till familj, vänner och snälla grannar. För det mesta så är jag mätt redan innan jag provsmakat av att ha stått i all doft och os. Men en lite smakbit måste jag ju ta så att jag vet om det är något att ha!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search