Polkagrisbiscotti

Biscotti är en italiensk, knaprig och söt skorpa som man kan smaksätta med i princip vad som helst. Såhär i juletider är ju saffran perfekt, eller varför inte mandel? Jag tog dock Söta sakers förslag och smaksatte mina skorpor med polkagrisar! Och detta kan jag lova var precis huuur gott som helst. Perfekt till en kopp glögg och inte minst perfekt som present. Fyll en glasburk eller en fin påse och ta med på nästa julkalas. Garanterat uppskattat!

Kakor behöver ju nödvändigtvis inte alltid serveras på fat. En fin glas- eller plåtburk passar minst lika bra och ger lite liv åt ”uppläggningen”.

Polkagrisbiscotti (ca 50 st)

  • 100 g smält smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl polkagrisar (hackade)

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade polkagrisarna. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt (gärna över natten).

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search