Risnudelwok med grönsaker & tofu

Den här veckan har jag och min man tänkt försöka oss på att äta veganskt. Inte för att det är något jag strävar mot att bli, jag är alldeles för förtjust i ost och ägg för det, men för at det är en rolig utmaning! Det känns kul att få testa lite annan mat än vanligt och intressant att se om det känns som att kroppen mår bättre. 

Hittills är vi alltså på dag tre och det jag måste säga att jag saknar mest är mjölk i kaffet och smör på mackan. Havremjölk och jordnötssmör kan tyvärr inte väga upp dessa… Men vi kör på veckan ut och ser vad vi tycker. Middagsmaten har det i alla inte varit några problem med, den har varit kanongod!

Dock tycker jag att det är svårt att bli mätt utan det fett (och proteiner) som finns i mejeriprodukter eller ägg, så jag borde nog bli bättre på att få in mer olja i maten. Hur som helst, första receptet ut är en risnudelwok med tofu! Sötsyrligt, krispigt och gott!

Risnudelwok med grönsaker & tofu (4 port.)

  • 4 port risnudlar
  • 1 paket tofu naturell
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • salt 
  • 2 nävar sockerärtor
  • 1 paprika
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 burk böngroddar
  • 3 salladslökar 
  • saften av 1/2 lime
  • 1 dl sweet chili-sås (Kung Markatta har en god!)
  • 1 riven vitlöksklyfta

Tärna tofun och stek i olja. Smaksätt med soja, vitlök och salt. Lägg åt sidan och håll varmt. Strimla och woka alla grönsaker så att de blir varma och ltie mjuka, men ändå krispiga. Koka nudlarna och häll av. Blanda sweet chili-sås, lime och vitlök. Blanda ihop nudlar, grönsaker och dressa över såsen. Toppa med tofun!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search