Robinhoods nya betalkort investerar automatiskt i aktier och krypto när du spenderar pengar

Köp Dogecoin medan du handlar matvaror

Robinhood har tillkännagivit ett nytt betalkort som kallas Robinhood Cash Card. Kortet kommer att vara kopplat till ett utgiftskonto som är skilt från användarnas mäklarkonton, och fungerar för betalningar personligen och online samt för uttag i bankomater. Det nya kortet kommer att ersätta Robinhoods nuvarande Cash Management-debetkort, som ursprungligen tillkännagavs 2019.

Kortets stora nyhet är möjligheten för användare att automatiskt investera i tillgångar som aktier och krypto när de spenderar pengar. Robinhood avrundar transaktioner som görs med kortet till närmaste dollar och använder de extra pengarna för att köpa tillgångar som användaren valt. Så du kanske spenderar 10,55 dollar på en burrito-skål med ditt kontantkort, och Robinhood kommer att avrunda betalningen till 11 dollar och använda de extra 0,45 dollarna för att köpa Dogecoin eller Ethereum (om du vill).

Liknande investeringsfunktioner för ”småpengar” erbjuds redan av företag som Acorns.com och Stash.com.

ROBINHOOD KOMMER ATT GE ANVÄNDARNA YTTERLIGARE MEDEL BASERAT PÅ EN ”ALGORITM FÖR VARIABEL BELÖNING”

För att uppmuntra till användning av denna funktion kommer Robinhood att ge människor 10–100 procent extra av deras veckovisa avrundade pengar (med ett tak på 10 dollar per vecka). I en intervju med The Verge’s Decoder-podcast sa Robinhoods produktchef Aparna Chennapragada att den exakta summan som företaget bidrar med kommer att avgöras av en ”variabel belöningsalgoritm”.

Chennapragada sade att funktionen för avrundning ”sporrar folk att göra det goda mer. Återigen kan dessa [pengar] investeras i kontanter, i krypto, i aktier, i utgifter och så vidare”.

Chennapragada sa inte om användarna kommer att få någon inblick i hur belöningsalgoritmen fungerar, och det kan visa sig vara en något kontroversiell funktion. Slumpmässiga belöningsmekanismer kritiseras ofta för sin beroendeframkallande karaktär – de uppmuntrar användarna att fortsätta spela på kasinon eller i videospel, till exempel. Och även om det i sig inte är farligt att ge användarna några dollar i gåva, kan det för Robinhoods kritiker (som menar att företaget uppmuntrar farliga handelsvanor) vara ytterligare ett exempel på att företaget spelar in investeringar på vad som kan vara riskfyllda och volatila marknader.

Andra funktioner i Robinhoods nya betalkort är ospecificerade ”belöningar och ytterligare kontantåterbäring” i vissa butiker (Robinhood säger att dessa kommer att omfatta H&M, Chevron och Chipotle. men har inte sagt när besparingarna kommer att vara tillgängliga eller hur stora de kommer att vara). Det kommer också att finnas en möjlighet för användare att skicka sin lön till sitt konto via direktinsättning och få tillgång till pengarna ”upp till två dagar tidigare” och automatiskt investera en del av denna insättning i utvalda tillgångar.

Kortet har inga abonnemangsavgifter, inget kontominimum, inga övertrasseringsavgifter och inga avgifter för uttagsautomater i nätverket. Det är oklart vilket nätverk Robinhood använder för betalkortet, men dess tidigare Cash Management-kort använde Mastercard.

I ett samtal med Decoder sade Chennapragada att företaget ville uppdatera sitt betalkort i stället för att lansera ett kreditkort på grund av förändrade konsumtionsvanor, särskilt bland yngre konsumenter, Gen-Z.

”Många fler yngre människor är debetprimärt, för det första, antingen för att deras kreditvärdighet inte har byggts upp eller för att de med kreditkortsföretagen kan se hur de kan fastna, de vill ha mer kontroll över sina kassaflöden”, säger Chennapragada. ”Så vi sa: ’Varför skulle inte betalkortet eller kontantkortet ha samma slags belöningar? Och dessutom skulle vi faktiskt kunna ge en synlig linje för investeringar. Vilket ingen av dessa produkter i dag gör det möjligt att göra.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search