Varma fyllda baguetter
Jag är väldigt förtjust i varma mackor och får starka barndomsminnen av formfranska med banan, ketchup och ost som gräddats frasiga i ugnen och åts med stora glas mjölk till. En lite roligare variant på den enkla formfranskan är dock att fylla en fralla eller en bit baguett med god fyllning, toppa med riven ost och hiva in i ugnen. Frasigt och gott och med en sallad till blir det en snabblagad middag. Här är två varianter, en med chevréost, päron och en gnutta honung och så en tacovariant med kryddad quornfärs, philadelphiaost och tomat. Urgoda båda två! Gör en för en lättare lunch/middag och två för en mer mättande måltid.
Varma fyllda baguetter (4 st; 2 taco och 2 getost)
- 1 stor baguett
- 1 päron, urkärnat & skivat
- 50 g chevréost, skivad/smulad
- honung
- ca 100 g quornfärs (eller köttfärs)
- tacokrydda
- philadephiaost
- 1 tomat, skivad
- ca 1,5 dl riven ost
Dela baguetten i fyra delar och skär sedan upp varje del. Fyll två av dem med päronskivor, getost och droppa över lite honung. Till de två andra; stek färsen med tacoskrydda efter önskad smak. Bred philadelhpiaost i baguettbitarna och fyll med stekt färs och tomatskivor. Lägg alla fyllda baguettbitar på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten.
Gratinera i 200 grader i ca 10 min tills osten smält och fått fin färg. Servera med sallad!
Tacokryddad quornfärs och tomat.Getost, päron och honung.