7 mest efterlängtade RPG-spelen 2022

Populariteten kring datorrollspel fortsätter att skjuta i höjden. Men antalet nya spel är många och vilket man bör välja är inte alltid uppenbart. Här är årets mest efterlängtade nysläpp.

Sverige har en otroligt lång och gedigen historik när det kommer till datorrollspel. Från Commodore-tidens Populous till PC-världens Warcraft och vidare till multiplattformsspel såsom Diablo-serien och Fallout. Samtliga fortsätter att engagera flera generationer. Men konkurrensen på spelmarknaden har blivit stor.

Här är 2022 års sju mest efterlängtade spele enligt Nya Casino.

Thymesia

Legendariska Team17 som en gång i tiden var främst förknippade med Worms sätter en ny ribba med Thymesia. Ett medeltidsinspirerat halvgotiskt RPG där du som den mystiske Corvus måste rädda kungariket från ondskan.

Det finns tillgängligt till Xbox Series X /S, Microsoft Windows och PlayStation 5. Tyvärr inget nytt för Switch-ägare.

Baldur’s Gate 3

Tredje delen av Baldur’s Gate serien har nått episka prokrastineringsnivåer som antagligen bara kan jämföras med Duke Nukem Forever. Nu förväntas det däremot att dyka upp i slutet av 2022. Som en vidareutveckling av Drakar och Demoner är Baldur’s Gate-serien enligt många definitionen av vad ett RPG bör vara. 

Spelet är bokat för Microsoft Windows och Stadia, men Switch-ägare kan glädja sig med att Larian Studios faktiskt överväger en Switch-port.

Elden Ring

Elden Ring från FromSoftware är ett resultat av ett samarbete med George R. R. Martin som annars mest förknippas med Game of Thrones. Med tonvikt på öppen spelvärld och som en vidareutveckling av populära Dark Souls kombineras mytiska berättelser med en avancerad stridsmotor. 

Tillgängligt till PlayStation 4 samt 5,, Microsoft Windows, Xbox One och Xbox Series X/S

Starfield

Även om Bethesda Game Studios fortfarande är främst kända för Elder Scrolls serien så ser väldigt många fram emot att de ska släppa Starfield. Trots att det presenterades redan 2018 så har det skjutits upp ett flertal gånger. Nu förväntas det endera i slutet av 2022 eller enligt vissa så sent som 2023.

Till mångas förtret så kommer Starfield däremot endast att släppas till Xbox. Vilket antas vara ett resultat av att Microsoft nyligen köpte Bethesda.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West är ett resultat av ett samarbete mellan Sony och Guerrilla Games. Ett överlevnadsbaserat apokalyptiskt spel där stora delar av väst har fallit. Som spelare måste du axla en svärm av robotar som ständigt sprider sig.

En exklusiv release för PlayStation 4 och 5 som gör att det inte är någon idé att förvänta sig något för de övriga spelkonsolerna.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Som en pånyttfödelse av klassiska Final Fantasy till NES vävar Stranger of Paradise samman modern grafik med komplicerad berättarteknik. Precis som vanligt måste man i rollen som Jack bekämpa kaos och återställa ordning.

Vad som gör saker lite mystiska är att det endast släppts till PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Microsoft Windows. En komplicerad situation för Nintendo-fans. 

Pokémon Scarlet and Violet

Som exklusiv release till Switch spinner Pokémon Scarlet and Violet vidare på den oändliga historien om Pokemon. Till skillnad från tidigare spel handlar det om en öppen värld som förenar det kända universumet med nya karaktärer och enorma vidder att utforska. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search