Regnet kom, äntligen! Om regnskydd till barnvagnar

Eller, nu var det kanske inte regnet jag blev glad över i sig, men jag fick testa ett av mina nya regnskydd på kvällspromenaden till mataffären.

Efter en irriterande brist på regnskydd under hösten och vintern har jag efter varje oväderspromenad sagt till mig själv att jag måste styra upp regnskyddssituationen.

Bugaboos egna originalregnskydd (som är sämst) har jag slängt bort eller gjort mig av med på annat vis. Det ursprungliga till Buffalon kastade jag, det ena till Donkeyn skickade jag istället med när jag sålde Buffalon, det andra till Donkeyn slängde jag efter att det varit fullt med små mögelfläckar (efter en enda användning och därefter förvaring inomhus…) och det till Bee3 har… tagit vägen någonstans. Till Thulen och Emmaljungan har det inte följt med några ursprungliga.

Mina båda Babyzen Yoyo har föredömligt levererats med passande och välfungerande regnskydd, även ett till liggdelen, så de klarar sig. Men rullar å andra sidan nästan aldrig ute i regn- och rusksäsong.

Jag har haft tre universalregnskydd, två i olika storlek från Tullsa (vars väskor börjat gå sönder) och ett från Barnvagnsmarschen (som inte har hål för handtag och bara kan användas till vagnar med ”fristående” sitt- och liggdelar) och aldrig har det funnits rätt regnskydd på rätt plats. Men nu så.

Att köpa barnvagnsmärkenas premiumregnskydd till Bugaboo Donkey och Emmaljunga hade blivit dyrt. Mycket dyrt. 2 x 660 kr för Donkeyn, och 425 kr för Emmaljungan. Så jag kikade in på Elodie Details webbshop istället, och fyndande tre stycken fina regnskydd i förra eller förrförra årets mönster för bara 199 kr/styck.

Elodie Details ”Bedouin Stories” universalregnskydd på Emmaljunga Edge liggdel.

Elodie Details ”Colors of the wind” universalregnskydd på Bugaboo Donkey, liggdel (till höger) och sittdel (till vänster).

Precis som regnskydd ska vara. Mestadels i tunn polyester, och blir pyttesmå när de viks ner i den medföljande väskan med kardborreupphängning. Dessa har även en ”stormlucka” i klarplast för det allra värsta vädret. Att de är fina och titta på och kostade halva priset jämfört med ”årets” färger och mönster, och mindre än en tredjedel av t.ex. ett av Bugaboos premiumregnskydd, är inte heller fel. De satt som smäckar både på Emmaljungans liggdel, och Donkeyns ligg- och sittdel. Efter en första promenad i ett lättare regn kunde jag också konstatera att de verkar kunna göra sitt jobb – vagnen var torr och fin vid hemkomst.

Till Thulen kunde jag inte komma undan med att hitta ett billigt, men bra, universalregnskydd. Jag hade ett som var helt okej, också från Tullsa tror jag, när jag rullade min första dubbla Thule med liggdel. Jag trodde att jag hittat ett som fungerade med två framåtvända, från Petite Cherié, men det visade sig också vara för en sitt- och en liggdel. Då gav jag upp försöken att hitta ett universalskydd, för vagnens form är ju också lite speciell. Så det blev ett originalregnskydd från Thule för hela 679 kronor. Och då är det till stor del i klarplast (om än tunn sådan), och utan förvaringsväska. Jag hade bonuscheckar på 250 kronor på köpbarnvagn.se, så det drog i alla fall ner kostnaden lite, till 429 kr.

Så för 1 026 kronor fick jag fyra regnskydd, istället för typ ett och ett halvt. Tråkig kostnad, men ändå något som känns rätt viktigt när en ska ut i höstrusk, vinterslask, vårstorm eller sommarregn.

Om det regnade när jag hämtade på förskolan? Ja, det gjorde det! Om jag hade med mig det sprillans nya regnskyddet till Thulen? Nej, det hade jag inte! Det låg kvar hemma i en garderob, och har inte ens testats på vagnen ännu. Men jag har i alla fall hittat en liten kardborreupphängningsförsedd väska som det passar i, som hört till ett eller annat barnvagnstillbehör, så nu ska det sättas fast i chassit. Så slipper jag komma hem med två dyngsura åkpåsar igen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search