Bloggbesök & milanopinnar

Oj, vad mycket nya läsare jag fått senaste dygnet! Vad har hänt? Undrar om det är någon snällis som länkat mig eller något, för närmare 60 kommentarer brukar jag då rakt inte få på mina inlägg. Väldigt roligt hur som helst, hoppas att några av er stannar! 🙂 Jag har precis anlänt till Dalarna med brudklänningen i bagaget och nu väntar två veckors bröllopssemester.

Hela veckan har jag fixat och grejat; hämtat klänning och ring, varit hos frissan, städat, packat, tvättat, målat skyltar, skrivit vigselprogram, lagt sista handen vid bordsplaceringen och jag vet inte allt. Men nu är vi i alla fall på plats och kan pusta ut för en stund, innan nästa bröllopsbestyr tar vid! Brudskorna är nerpackade (och ett par platta urfina sandaler då jag gissar att jag kommer hoppa ur dessa så fort vigseln är över). Jag har en hel del härliga recept på lager då jag fick det 5oliga uppdraget att baka till fästmannens avslutningsfika sin sista dag på jobbet. Första receptet kommer här på en klassiska milanopinnar.

Mördeg med en fyllning av mandelmassa. De ser kanske inte mycket ut för världen, men skenet bedrar. Detta är riktiga små godbitar som supersaftiga och så goda! Egentligen ska det vara flagad mandel på, men är det något jag verkligen tycker kan förstöra ett bakverk så är det just flagad mandel. Istället fick det bli pärlsocker och söta strösselhjärtan.

Milanopinnar (ca 30 st)

Deg

  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Äggvita

  • Mandelspån
  • Pärlsocker

Rör ihop smör, äggula och strösocker smidigt. Rör ner vetemjölet och forma en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvita. Forma en rulle lika tjock som din tumme med lite deg i taget. Platta till och bred på mandelmassa längs med kanten.

Rulla ihop till en rulle igen med fyllningen inuti. Tryck ihop skarven lite och skär ut till mindra pinnar. Pensla med äggvita och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 175C i ca 10 minuter.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search