Brygghuset Finn

Historien om bryggeriet är en som börjar i skolbänken, närmare bestämt skolbänken på Lunds Tekniska Högskola. De tre av oss som grundade bryggeriet tillsammans, Jonatan, Petter och Simon, pluggade under några år tillsammans på programmet för teknisk fysik. Som en del av de obligatoriska kurserna i programmet läste vi en kurs i entrepenörsskap där man skulle lägga upp en affärsplan för ett fiktivt bolag. Ölentusiaster som vi är kände vi direkt vad vi ville göra, ett bryggeri såklart!

Efter en tids arbete med projektet började en känsla av oväntat stor entusiasm över idén infinna sig. Vi började bygga vårt första bryggverk av en för ändamålet inköpt kylväska i plast som vi (ingenjörer som vi är) glatt började modifiera efter konstens.. ännu inte så många regler. Redan den första batchen IPA blev ganska bra och efter en tids idogt bryggande började vi närma oss något som kunde liknas vid en slutprodukt.

En tid senare började vi bygga på vår nästa generations bryggverk. Denna gången byggdes det av ett rostfritt expansionskärl från ett värmesystem och kunde rymma den otroliga mängden (eller?) av 60 l. Redan vid denna mängdökning märktes hur kvaliteten stabiliserades mellan bryggningarna och med denna insikt började drömmen om ett fullskaligt bryggeri infinna sig på allvar.

Brygghusets mål är att utmana det för många självklara valet en ”stor stark” på restaurangen eller krogen genom att erbjuda spännande och moderna alternativ. Med en stor passion för hantverksarbetet bakom ölen hoppas vi kunna intressera såväl erfarna som oerfarna ölentusiaster.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search