CAP

CAP är ett stockholmsbryggeri signerat Mattias Hammenlind. Tidigare bryggare på Sigtuna brygghus.

CAP – Avantgardistiskt, & Kreativt Ölbryggande
Från att i unga år experimenterat fram olika öl i källaren till massproduktion på ett av Sveriges största bryggerier, känns det nu i och med uppstarten av CAP som cirkeln slutits. Återigen finns en plattform för lekfullhet, experimenterande och ren och skär brygglädje. För det är det som är idén med CAP; Att experimentera, att sky Reinheitsgebot som pesten och att helt enkelt göra bra öl.

Sveriges ölkultur håller så sakteliga på att utvecklas, och vi vill vara en del av den utvecklingen. För Sverige behöver fler bryggerier, och vi tycker att Sverige behöver CAP.

Till den rent kreativa processen hämtas inspiration från alla existerande ölkulturer. Att låsa in sig ett fack ligger inte för oss, därför kommer det från CAP att komma såväl lageröl av tjeckisk pilsnertyp som Imperial Stouts inspirerade av den amerikanska ”Craftkulturen”. Dock alltid med vår egna lilla prägel.

Så vilka är vi?
En bryggmästare, en öl och whiskyimportör och ett gäng galna ölnördar med ambitionen att sprida ölkultur. Vill ni vara med oss?… Var nyfiken!

Bryggeriet
På vårt bryggeri, beläget i Stockholm, kommer underverk att skapas dagligen. Fina ord kan tyckas, men det är lite så vi ser på våra öl. Självklart är ni välkomna att besöka oss. På bryggeriet kommer vi anordna rundvisningar, provningar och bryggerikvällar, så kom hit och se mer av hur vi jobbar och tänker.

Ölen
Förutom en standardrange av olika produkter kommer vi att med ojämna mellanrum släppa öl från vår serie: I´m Curious.
I´m Curious är, precis som namnet antyder, öl för dig som är nyfiken. Nyfiken på det som är lite annorlunda och spännande. Ölen släpps i väldigt begränsad utgåva på 75 cl flaskor och varje öl är en så kallad ”oneoff”-brygd som aldrig kommer tillbaka igen.

Du finner våra öl hos CASK Sweden och på Systembolaget.

Så hoppa på bandvagnen! Var nyfiken!

Mattias Hammenlind, Bryggmästare CAP

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search