Chokladrulltårta med kolakräm
Jag ramlade in på Roy Fares Instagram härom dagen och börjde nästan dregla av alla fantastiska bakverk. Så mycket goda saker! En bild fångade min uppmärksamhet lite extra och gjorde mig omåttligt baksugen (och ätsugen också, såklart). Nämligen en bild på en chokladrulltårta fylld med kolasmörkräm. Ni vet den klassiska drömrulltårtan, men med en twist i form av att fyllningen är smaksatt med dulce de leche (karamelliserad mjölk). Jag hittade inget recept på det men improviserade lite och det blev gott så jag vet inte vad! Choklad, kola, smörkräm… Mmm!
Chokladrulltårta med kolakräm
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 0,75 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mjukt smör
- 1 dl florsocker
- 1 äggula
- 1/2 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter i 250 grader.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
Rör smör och florsocker poröst och rör ner äggulan. Rör ner den karamelliserade mjölken. Ställ kallt en stund så att fyllningen stelnar något. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Lägg i kylen en stund innan servering.