Julkortspyssel med granar & kulor

Det är hög tid att skicka ut julkorten och som vanligt har jag gått loss i pysselverkstaden. Jag kan knappt tänka mig något roligare än just julkortspyssel. I år fastnade jag för julgranskulan och julgranen som motiv, i olika varianter. 

Som jag skrivit många gånger förut gällande pyssel så tycker jag det viktigaste materialet är fina, styva papper och en smal och fin tuschpenna i svart. Sen kan man komplettera med stuvbitar av gamla presentpapper, snörstumpar, pärlor, paljetter eller vad man nu gillar. Något helt pysselkit från Panduro för onödigt mycket pengar är alltså inget måste för at pyssla fina kort!

Paljetterna fin en renässans i år! Dessa har nog legat i min pyssellåda de senaste 15 åren och räcker än. Fastlimmade i en cirkel och med ett  målat snöre blir det fina, glittrande julgranskulor.

Fler julgranskulor i form av pappersbitar från diverese omslagspapper. Lite mer lekfullt och färgglatt!

Även här har diverse papperbitar fått ta plats, nu i form av ljus. Vitt, guld och lite glitter!

Och så några julgranar. Dessa görs enkelt instruktionen nedan:

Klipp en triangel och runda av ”botten” lite. Klipp sedan triangeln i lika breda resmor, ca 5 st. Sprid ut dessa och limma fast på kortet med jämna mellanrum. Stansa ut små rundlar ur ett fint papper med hjälp av hålslagare och limma fast som en girland, eller lite här och var som små julkulor. Avsluta med en toppstjärna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search