Fylld lövbiff- godaste någonsin?

När jag har bestämt att jag ska laga eller baka något till ett visst tillfälle, alltifrån en födelsedagstårta till mat en vanlig fredagkväll, så snöar jag in på recept totalt. Jag bläddrar i böcker, letar bland alla urrivna recept från tidningar, läser matbloggar och går igenom alla bra receptsidor jag vet på internet. Att leta recept klassar helt klart in under kategorin mina favorit-intressen! Så en kväll när jag letat och letat recept till en god lördagsmiddag utan att riktigt hittat något passande, så precis innan jag skulle somna så bara slog det mig- fylld lövbiff! Var det kom ifrån har jag ingen aning, men plötsligt så var det bara så självklart. Så istället för att sova började jag googla recept på just fylld lövbiff istället.

Och här är resultatet! Lövbiff fylld med bacon, lök, ost och senap och färsk timjan tillsammans med en enkel med ack så god gräddsås. Så gott, så gott! Faktiskt bland det godaste jag lagat och ätit hemma. Och då är jag ändå ganska självkritisk.  Så ni förstår ju att ni måste testa detta! Och jag lovar, det är inte svårt. Dessutom är det en perfekt rätt att bjuda då den går att förbereda ganska långt, ser relativt avancerad ut och smakar ljuvligt.

Fylld lövbiff (4 port)

 • 8 skivor lövbiff
 • 2 paket bacon
 • 1 stor gul lök
 • 1,5 dl riven god ost
 • 2 msk dijonsenap
 • smör att steka i

Till såsen

 • 3 dl grädde/matlagningsgrädde/gräddmjölk
 • 1/2 tärning köttbuljong
 • 1/2 dl svartvinbärsgelé
 • soja efter smak och färg
 • peppar och eventuellt salt
 • färsk timjan

Skär baconet i små bitar och knaperstek. Hacka löken och riv osten. Blanda allt med dijonsenap. Klicka på röran på lövbiffarna och rulla ihop från kortsidan (vik in långsidorna så att fyllningen inte ramlar ut). Fäst eventuellt med tandpetare. Stek rullarna i smör hastigt på hög värme tills de fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt alla ingredienser utom timjan till såsen. Låt puttra 5 minuter. Strö över färsk timjan!

Servera med frasig klyftpotatis. Mitt bästa knep för god klyftpotatis är att inte skala potatisen, bara borsta rent den. Skär i klyftor och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och in i ugnen. 200 grader i kanske 20 min, höj sedan värmen till 225-250 sista 5 minuterna för extra färg och frasighet. Ta ut och strö över flingsalt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search