Halloumiwrap med rödkål, picklad gurka och sesammajonäs
Att man kan göra det mesta med halloumi är ju välkänt. Till exempel steka den i lite olja och massor av vitlök för att få den riktigt krispig och smakrik. Lägg sedan den nystekta halloumin i tortillabröd tillsammans med romansallad, tunt strimlad rödkål, sötsyrlig picklad gurka, rödlök, het srirachasås och krämig sesammajonäs. Vik ihop och hugg in! Varsågod, där har ni receptet på sommarens absolut godaste wrap. Den är förutom magiskt god, hur enkel som helst att göra. Det enda som kräver lite förberedelse är den inlagda gurkan, men det går förstås lika bra att köpa färdig.
Halloumiwrap med rödkål, picklad gurka och sesammajonäs (4 st)
- 4 stora tortillabröd
- 8 romansalladsblad
- 1 klyfta rödkål
- 1 liten rödlök
- 1 paket halloumi
- olja att steka i
- 2 stora vitlöksklyftor
- ca 2 dl majonäs
- ca 2 tsk sesamolja
- srirachasås
Inlagd gurka
- 1 liten gurka
- 1/2 dl ättiksprit (12%)
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten
Börja med gurkan: Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel och lägg i en burk/skål. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Häll över gurkan och låt stå i kylen, minst en timme. Plocka romansalladsbladen och skölj. Strimla rödkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Strimla rödlöken tunt.
Blanda majonäsen med sesamolja efter smak. Skär haloumin i tunna strimlor. Stek först i torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Ringla över lite olja och riv i vitlöken. Stek tills osten fått en krispig yta. Servera genast i tortillabröden med övriga tillbehör.