Kickstarters VD Aziz Hasan avgår

Driftschef Sean Leow blir tillförordnad VD

Kickstarters VD Aziz Hasan avgår. I en blogg med titeln ”Moving Forward, with Gratitude” skriver Hasan att COO Sean Leow kommer att vara tillfällig VD och att sökandet efter en permanent ersättare redan har inletts.

I en intervju med Fast Company säger Hasan att ”personliga reflektioner” och en önskan att tillbringa mer tid med sin familj låg till grund för hans beslut att lämna Kickstarter efter tre år.

”Jag är så stolt över det arbete vi har gjort tillsammans”, skriver Hasan. ”Att leda ett så passionerat, skickligt och hängivet team genom intensiva förändringsmoment, milstolpsegrar och komplexa utmaningar har varit en ödmjuk och givande upplevelse.”

Han framhåller företagets framgångar under hans ledning, bland annat att det nått 6 miljarder dollar som samlats in via pledges från 20 miljoner backers.

Hasans tillkännagivande kommer några månader efter att företaget meddelade att det skulle utveckla en decentraliserad version av Kickstarter och gå vidare till blockkedjan. Det följde snart en reaktion som tvingade företaget att utfärda ett uppföljande uttalande om att det skulle sakta ner lanseringen för att ”lyssna på [feedbacken]” och ta itu med problem från skapare och finansiärer.

Kickstarter och företagets ledning fick också kritik under 2019 – bara några månader efter att Hasan utsågs till VD – för sin vägran att frivilligt erkänna Kickstarter United, dess arbetstagarfackförening. Arbetstagarna röstade året därpå för att organisera sig fackligt och blev därmed en av de första teknikfackföreningarna i USA. Samma år förlorade Kickstarter omkring 40 procent av sin personal genom uppsägningar och utköp när företaget kämpade med en kraftig minskning av nya projekt tidigt i pandemin.

Hasan kommer att stanna kvar som rådgivare under de kommande månaderna medan Kickstarters styrelse letar efter en ny VD. Hans sista dag blir den 4 april.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search