Medaljongen i det nya Witcher-spelet har enorma konsekvenser för den nya sagan

Teaserbilden för det nya Witcher-spelet visar till synes en icke-existerande skola, vilket öppnar många dörrar för den nya sagan.

I ett chockerande tillkännagivande idag bekräftade CD Projekt Red att ett nytt Witcher-spel är under utveckling. Teaserbilden ovan är allt som visades, men CDPR bekräftade också att det skulle vara en ”ny saga” av Witcher som utvecklas som ett open-world-spel i Unreal Engine 5. Detta oroade genast en del som trodde att detta skulle gå mot ett exklusivt spel för Epic Games Store, eftersom UE5 är Epic Games motor, men CDPR förnekade även detta.

Den mest iögonfallande aspekten är dock bilden. Den snöiga bakgrunden kan anspela på Wild Hunt i The Witcher 3, men det kan också bara vara ett snötäcke. Den delvis täckta medaljongen tar verkligen kakan. Den ser inte alls ut som någon Witcher-skolmedaljong som för närvarande finns i serien. Den närmaste är School of the Cat, men strukturen är helt annorlunda.

Om man tittar på öronplaceringen och ansiktsstrukturen på medaljongen ser den faktiskt väldigt lik ut som ett lodjur. Det finns dock ingen officiell School of the Lynx, men det finns en hel del information från fans där ute. Det verkar rimligt att denna medaljong antyder en skola som aldrig tidigare setts, och det har stora konsekvenser för ett nytt Witcher-spels karaktär och miljö.

The Witcher’s nya saga och School of the Lynx

Eftersom det inte är en medaljong från School of the Wolf och det inte är en skola som är känd för att existera, verkar det ganska tydligt att det kommer att finnas en ny huvudperson i det här spelet. Många har velat att Ciri ska återvända som Witcher-protagonist, men det här tyder tydligen på något annat. Den andra sak som detta omedelbart påverkar är tids-/periodinställningen. Detta nya Witcher-spel kommer troligen att återvända till kontinenten, men denna skola ställer några stora frågor.

Det är möjligt att School of the Lynx kanoniseras som en föregångare eller efterföljare till School of the Cat, vilket kan leda till att det nya Witcher-spelet avlägsnas från den nuvarande tidslinjen med flera hundra år. En annan möjlighet är att det utspelar sig i ett annat universum som är mycket likt det nuvarande. Många vet att Ciri kunde resa genom olika universum, och en fan-teori säger att Ciri har varit i Cyberpunk 2077:s Night City. Det verkar osannolikt att detta skulle vara tillvägagångssättet, istället använder man denna ”nya” skola för att bygga upp ny historia och berättelser ovanpå redan etablerade bitar i huvudtrilogin Witcher 3.

Beroende på när det är inställt kan det också betyda att det finns nya häxor i spelet. Det öppnar massor av dörrar, men få är lika öppna som huvudpersonen. Att ha någon som följer upp Geralt kommer att bli otroligt svårt. Hans karaktär kommunicerade mycket på lite och fick resonans hos massor av fans; att ersätta honom, hur nödvändigt det än är, innebär att det kommer att finnas jämförelser med honom. CDPR måste undvika att göra vad som är en Geralt-klon men också sträva efter att hålla Witcher-personligheten intakt.

Vad som kommer att hända med detta nya spel återstår att se, eftersom fansen troligen inte kommer att få veta så mycket i närtid, men om denna medaljong är någon indikation kan nästan vad som helst hända i denna nya Witcher-saga.

Ett nytt Witcher-spel är under utveckling.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search