MASSAGE

Massage är en effektiv behandlingsmetod för att motverka spänningar i muskler och senvävnad, reducera stresshormon, minska blodtryck samt frisätta må- bra hormon i kroppen. Forskning visar att människor blir gladare och lyckligare av att få en knådande massagebehandling.

RESULTAT AV MASSAGE

En effektiv knådning av muskler leder till en djup avslappning och ökad blodcirkulation i området. Den ökade blodcirkulationen leder bort slaggprodukter och förbättrar syresättningen för musklerna. Detta leder i sin tur till mindre smärta, förbättrad återhämtning och syresättning i celler och minskad upplevd stelhet. Vid beröring utsöndras ett “må-bra hormon” i kroppen. Detta hormon har många positiva effekter på vår hälsa.

Det finns många olika former av massage idag och alla naprapater på Min Naprapatklinik är utbildade i klassisk svenska massage och idrottsmassage. Massage ingår även som en del av naprapatbehandling som ett verktyg som naprapaten kan använda sig av för att tex minska spänning och stress eller behandlingsreaktioner.

KLASSISK SVENSK MASSAGE PÅ

Denna massage går ut på olika tekniker och grepp som massören applicerar över de kroppsdelar som skall behandlas. Massagen anpassas efter individen och det finns grepp i olika typer för att uppnå olika resultat.

Massagegreppen går oftast från ytliga och lättare beröringar med strykningar i musklernas längsriktning och övergår successivt till mer kraftfulla tag och knådningar. Nu kommer massören åt musklerna ordentligt och en riktig knådning och djupgående massage uppstår. Musklerna knådas längst fiber riktningarna och tvärs över fibrerna i olika grepp och tryck och en stretchande, töjande massage och känsla upplevs som kraftfull värmande och skön.

MINDRE SKADERISK AV MASSAGE

Många patienter upplever, efter regelbunden massage, minskade stressnivåer och bättre sovvanor. Man blir piggare och gladare helt enkelt.

Kroppens lugn och ro-system aktiveras av massage och motverkar i och med det stress. Massage används också flitigt av atleter inom alla sporter då erfarenheten tydligt har visat effekten av snabbare återhämtning i trötta muskler. Det är  av yttersta vikt om du tränar mycket att tillse mycket god återhämtning för att få ut mesta möjliga resultat av dina ansträngningar på träningen. Dessutom löper sämre återhämtade muskler större risk att drabbas av både överbelastningsskador och plötsliga idrotts- och motionsskador än en muskel som mår bra och är redo för belastning.

IDROTTSMASSAGE

Denna massage har en mer tydlig inriktning på knådning och effektivisering av återhämtning efter träning/ tävling/ motion än i stressminskande och psykiskt välmåendes syfte. Denna massage är rejäl och kraftfull. Massören kan använda armbågar och pressur verktyg för att knådningen skall bli riktigt kraftfull. Denna massage är inte lika inriktad på njutning utan mer på resultat.

Massagen kan kombineras med pressur och stretching efter tycke och smak. Även om massagen är kraftfull så får patienten oundvikligen samma fantastiska effekter av behandlingen som under en klassisk svensk massage.

Triggerpunkter behandlas och spänningar släpper effektivt. Efter en sådan behandling upplever patienten oftast stelhet och ömhet i de behandlade musklerna. Detta försvinner av sig självt och är helt ofarligt!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search