Olika typer av kryptovaluta vid betalning online

När du ska spela online kan du inte bara välja mellan att betala med digitala medel och metoder som betalkort, Bank ID, Klarna, Swish, Trustly eller e-plånbok. Vid spel online är det idag även väldigt vanligt att du kan betala med olika typer av kryptovalutor. Det är förmodligen ingen som inte hört talas om kryptovalutan Bitcoin, som blivit en av de största och mest populära alternativen tillgängliga för handel och köp på olika marknader.

Utöver Bitcoin finns det dock även ett flertal andra välkända och välanvända kryptovalutor, där ibland Ethereum, DogeCoin, Litecoin och Solana. Trots att dessa ingår i samma typ av tillgångsslag finns det en hel del som skiljer dessa valutor åt. Nedan går vi igenom mer om vilka olika typer av kryptovalutor du kan välja mellan vid betalning online och vid spel på nätet. 

Kryptovalutor – vad är det?

För att kunna göra en betalning på nätet med kryptovalutor är det viktigt att du har koll på vad det är och vad den typen av betalningsmetod innebär. Kort sagt kan man förklara det som att en kryptovaluta är en digital valuta där transaktionerna sköts baserat på kryptografiska metoder. 

Detta medför att både köparens och säljarens transaktioner förblir pseudo anonyma. Det är dock inte främst av den anledningen som kryptovalutor blivit ett så populärt betalalternativ. Många använder sig av krypto idag då de vill investera i och handla på börser. 

Lär dig mer om kryptovaluta

Har du funderat på att handla med kryptovalutor eller vill själv använda det då du ska köpa något eller göra en transaktion är det klokt att vara påläst om vad det innebär mer i detalj. Du bör även förstå vad de olika termerna och begreppen som används vid handel med krypto betyder. Idag finns möjlighet att lära sig väldigt mycket online för den som vill. 

För detta kan du till exempel gå en Bitcoin kurs, som kan vara väldigt användbart om du vill börja använda kryptovaluta på ett mer seriöst sätt. Du får insikt i allt du bör veta och kan sen utveckla din kunskap utifrån det du själv har behov av kring användningen, det vill säga beroende på hur och på vilket sätt du tänkt handla med kryptovalutor.

Varför använda kryptovaluta vid köp och betalning online?

Det finns idag många anledningar till att kryptovalutor blivit så populärt vid köp och handel online. Framförallt beror denna popularitet på att det är väldigt enkelt, billigt och smidigt att handla med krypto, inte minst då hela processen sköts online då själva valutan är helt digital. Det är även väldigt säkert och pålitligt att handla med kryptovalutor idag, och det går snabbt.  

En annan anledning till kryptovalutornas framväxt är att man idag kan investera i det på börser. Denna typ av handel är väldigt volatil, vilket innebär att priset kan både sjunka och stiga väldigt mycket under en och samma dag. Just dessa snabba prisrörelser är många ute efter. 

Vi listar de vanligaste kryptovalutorna

På marknaden idag finns det flera tusentals kryptovalutor som kan köpas och säljas i olika lägen. Närmare bestämt finns det över 2000 olika varianter att handla med. Många av dessa är dock av väldigt lågt värde eller funktionalitet och används därmed inte särskilt ofta. 

De vanligaste kryptovalutorna och de som har högst marknadsvärde, är följande:

  • Bitcoin
  • Bitcoin cash
  • Ethereum
  • Litecoin
  • Dogecoin

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search