Balule Nature Reserve

Varierande djur- och fågelliv

Balule Nature Reserve, som är i dagsläget ca 40 000 hektar stort, skapades då flertalet jordbrukare beslutade sig för att ta ned sina viltstängsel. Reservatet växer hela tiden då fler och fler jordägare ansluter sig.

Balule är en del av Greater Kruger National Park, som inkluderar Krugerparken och de intilliggande privata reservat där man har rivit stängslen i ett försök att återskapa djurens naturliga vandringsmönster.

Öster om Balule ligger Klaserie Nature Reserve och när stängslen mellan Klaserie och Krugerparken togs ned med goda resultat valde man att ta ned fler stängsel så att den västra gränsen nu går vid vägen mellan Phalaborwa och Hoedspruit. Det finns alltså inga stängsel kvar, så djuren kan vandra fritt mellan Balule och Krugerparken.

Balule Nature Reserve, med Olifants River som flyter genom reservatet, är känt för det varierade djur- och fågellivet. Vid floden finns mängder av fågelarter samt flodhäst, krokodil, sköldpaddor och många andra djurarter. Ordet Balule är tsonga och betyder buffel och dessa finns det gott om i reservatet. Resten i The Big Five finns också där, såväl som zebra, giraff, gepard, hyena, schakal och många antiloparter.

I reservatet finns en handfull privata lodger som alla erbjuder underbart boende och en fantastisk safariupplevelse med morgon- och kvällssafari i öppna fordon samt guidade vandringar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search