Poppels bryggeri

Poppels är ett modernt bryggeri med gamla anor. Vi är stolta över att föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Även om vi idag har helt andra förutsättningar med modern bryggteknik, ett stort utbud av råvaror med hög kvalitet och god kunskap om den kemi och biologi som ligger bakom bryggeriprocessen brinner vi i grund och botten för samma sak som våra föregångare alltid gjort, nämligen att brygga ett fantastiskt öl!

Poppels är ett ölälskarägt företag. Vi ägs idag av 15 ölälskare. För oss står ölen i centrum och vi är djupt passionerade i vår strävan att fler ska upptäcka denna fantastiska dryck på riktigt, gärna genom att göra smakkopplingen till mat

Vår bryggmästare Daniel brinner för ölbryggning. När han inte befinner sig i bryggeriet läser han böcker eller bloggar om ölbryggning. Daniel är nyckelpersonen i vårt bryggeri. Han tar ständigt fram nya experimentbrygder som vi avsmakar och kommenterar. Eftersom han dessutom är perfektionist brygger han ofta varje ny öl 4-5 gånger innan han är nöjd.

Info

Grundat: 2012
Var: Mölnlycke
Bryggare: Daniel Granath

Systembolag: Mölnlycke, Mölndal, Gårda (Göteborg)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search