Walk-in-skafferi

När alla andra bygger och inreder sina walk-in-closets så pysslar jag i vårat walk-in-skafferi! Det är verkligen bland det bästa med vårat Loft, som vi kallar det eftersom vi bor på ett gammalt höloft. Det är liksom mer loft- och vindskänsla än lägenhetsskänsla. Hur som helst, gå-in-skafferiet är inte bara oerhört praktiskt och rymmer alltifrån vanliga skafferisaker som mjöl och andra torrvaror till städgrejer, verktygslåda, krukor och kökshanddukar. Det är dessutom himla roligt att ”inreda”. Har man ett tjusigt stort skafferi kan man gott låta allting föraras i fina burkar av olika slag, och det är precis vad jag gör. Jag är ständigt på jakt efter fler burkar, gamla som nya, glas som plåt. Här är en liten del av samlingen, och en smygtitt i skafferiet.

Bakprodukter som mandlar, bakpulver och socker förvarar jag i glasburkar av olika slag. Alla är loppisfyndade och blir himla fina tillsammans med sina olika detaljer.

En färggrann samling av plåtburkar i olika form och färg från diverse loppisar. I dessa finns knäckebröd, skorpor och kryddor. Den röda stora burken har blommor på locket och är min favorit då den var mina allra första i samlingen. Den hittade jag på en loppis och när jag frågade vad den kostade och fick svaret 50 kr sa min pappa som var med att ”fint, då tar vi den för 40”, och då blev det. Så ska det vara på loppis!

I burken närmast finns vetemjöl och hör också till en av favoriterna med de fina klöverblommorna och rutorna. Burkarna därefter innehåller müssli och mannagryn.

Fler glasburkar. Jag ser att havregrynen måste fyllas på, annars blir det ingen gröt imorgon… En liten trädlåda till kryddor och buljong. De små runda burkarna på andra hyllan är nya och kommer från Åhléns. Krokar till förkläden, och utsikt ut från skafferiet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search