Utvecklaren säger att det nya Witcher-spelet inte kommer att kallas ”The Witcher 4”.

CD Projekt Red tillkännagav nyligen att utvecklingen av The Witcher 4 hade påbörjats, men studions PR-chef säger att det nya spelet inte kommer att heta så.

Sedan katastrofen som var Cyberpunk 2077:s lansering i december 2020 har utvecklarens annars så goda rykte fått en rejäl knäck, men verksamheten fortsätter som vanligt. Med ett nytt The Witcher-spel som nyligen tillkännagavs och CD Projekt Red som gör övergången till Unreal Engine 5 är fans av serien förväntansfulla inför vad som komma skall, även om många av dem är på helspänn för tillfället. Men även om nästan alla hänvisar till nästa del som The Witcher 4, visar det sig att det faktiskt är en lite felaktig benämning.

Enligt en ny tweet från Radek Grabowski, PR-chef för studion, kommer det nya Witcher-spelet inte nödvändigtvis att ha siffran fyra efter titeln. Förutom att meddela att det kommande spelet inte kommer att vara exklusivt för en specifik butik kommer det inte heller att kallas The Witcher 4. Vad det kommer att heta säger de inte, och precis som tillkännagivandet av själva spelet är tweeten inte heller tillmötesgående med några ytterligare detaljer om vad det nya projektet kommer att innebära när det gäller berättelse, karaktärer eller spelmekanik.

Istället verkar det som om nästa Witcher-titel kommer att vara en ny saga i serien och att utvecklingen kommer att ledas av Gwent: The Witcher Card Game-regissören Jason Slama. Med tanke på dessa detaljer är det fullt möjligt att det nya spelet inte kommer att involvera en viss Geralt of Rivias upptåg. Men eftersom han är den namngivande karaktären i serien, från böckerna till spelen och TV-adaptionen, skulle det vara svårt för många att föreställa sig en Witcher-version utan den långhåriga huvudpersonen. För tillfället är allt man kan göra spekulationer tills det kommer ett officiellt besked från studion om ytterligare detaljer.

Det tredje spelet anses vara en av de bästa rollspelstitlarna någonsin enligt Metacritic, och därför har fansen väntat på ett fjärde spel sedan den fenomenala succén med The Witcher 3: Wild Hunt från 2015. Naturligtvis kommer många vid sidan av detta utan tvekan att vara försiktiga med spelets utveckling, marknadsföring och eventuella lansering, med tanke på den första lanseringen av studions open-world sci-fi-spel.

Eftersom utvecklaren också säger att Cyberpunk 2077 DLC är på väg verkar det som om CD Projekt Red är aktivt upptagen med att gå vidare. När det nya spelet i Witcher-serien nu är bekräftat och teamet arbetar flitigt för att fixa Cyberpunk finns det en chans att företagets rykte kan återupprättas med tiden.

Ett nytt The Witcher-spel är för närvarande under utveckling.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search