Godaste kantarellsåsen
Hela förra veckan hade vi projekt Äta rester. Inte så roligt men ibland nödvändigt, och billigt! Men när helgen kom och vi levt på uppmicrad matlåda i fem dagar så slog vi på stort och gjorde en riktigt smarrig middag bestående av baconlindad heltstekt fläskfilé, klyftpotatis, persiljesmör och kantarellsås. MMM! Så gott var det. Kantarellsås, eller svamp över huvudtaget, passar ju så bra nu på hösten och är ju verkligen hur gott som helst.
Kantarellsås (4 port)
- Två nävar kantareller
- smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1/2 tsk salt
- vitpeppar
- lite soja
Grovhacka kantarellerna och lägg dem i en kastrull. Låt det mesta av vattnet i svampen koka in och fräs dem sedan i smör. Strö över mjöket och tillsätt mjöl och grädde under omrörning. Låt koka på svag värme i ca 10 min och smaksätt sedan med salt, peppar och soja.