Oceanbryggeriet

Oceanbryggeriet brygger sin öl i Lyckholmsbryggeriets gamla lokaler i Göteborg. Bryggeriverket har under sin livslängd tidigare tjänat för ett bryggeri på Västkusten, men även för ett utav de mest framgångsrika i Sverige.

Vår bryggare Thomas Bingebo har tidigare bryggt öl på Irland och hos Jämtlandsbryggeri. I dagsläget finns vi i en mängd städer och har över 150 restaurangkunder. Allt ifrån lyxrestauranger, pubar, hotell till kvarterskrogar. Oceanbryggeriet har ett antal av sina ölsorter på hyllan på systembolagen Gårda, Sisjön, Nordstan, Avenyn, Eriksberg, Frölundatorg, Olskroken, Gamlestaden och Landala i Göteborg

Historia

Hösten 2007 satt grundarna av Oceanbryggeriet på samma sportpub och drack god öl. När det kom fram att vi hade en bryggare, en säljare och en ekonom i gänget växte idén fram om att starta ett bryggeri i Göteborg. Efter en del pappersarbete köpte vi ett bryggeriverk och byggde upp ett bryggeri i Göteborg. Vi finns i Lyckholmsbryggeriets gamla tapphall.

Vi har alltid och kommer alltid att skapa, brygga, tappa och köra ut vår öl själva från bryggeriet.

Idag finns vi i många städer och våra produkter går att beställas till alla Systembolag i landet.


Vi har vuxit från ett litet bryggeri som gick på halvfart till en större verksamhet med heltidsanställda och framtidplaner som innefattar att bli det givna ölalternativet i Göteborg och att man ska kunna köpa vår öl oavsett var du än bor i Sverige.

Vårt bassortiment består idag av Glenn no 5, 12 Plato Lager, IPA, Västkust, Ebbot Ale och GöteborgsPorter. Vi levererar profilöl till enskilda restauranger, så som Järntorgets Arbetarporter till The Bishops Arms på Järntorget i Göteborg och Red Ale till Linné Terrassen, Ölstugan Tullen och Jertorgets Brygghus.

Vi har och tänker fortsätta att brygga säsongs och specialöl så som Stout, Amber, Love, Klippan Porter, Dark Mild, Single Hop, Golden Ale, Veteöl, Sommal Ale, Javaporter, HonungsPorter, Vienna, Julöl, Eko Julöl, Black, Bitter, Bock, Vit, Almedal, Ebbot Slim, SommarBärWit och Pilsner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search