Swellendam

Vacker natur och rik historia

Swellendam ligger vid foten av vackra Langeberg Mountains cirka 22 mil öster om Kapstaden och lika många mil väster om George och man brukar säga att staden binder samman Overberg med Garden Route. Swellendam är, efter Kapstaden och Stellenbosch, Sydafrikas tredje äldsta stad och grundades 1745 och detta märks tydligt på stadens arkitektur och rika historia.

Området är perfekt för dig som gillar att vandra och Swellendam omges av inte mindre än fyra naturreservat varav Bontebok National Park och Marloth Nature Reserve är de mest kända. Bontebok Nature Reserve är bland annat hem till den mycket vackra men ovanliga antiloparten bontebok som även har gett namn åt reservatet.

Här kan du även hitta 126 olika fågelarter och en rad olika mindre antiloper. Om du vill bege dig ut och vandra så är Marloth Nature Reserve ett bra alternativ. Här finns många vandringsleder och du har chansen att så se en stor mängd olika arter av vildblommor och fynbos.

Swellendam är en blomstrande jordbruksstad och är världens största producent av boysenbär. Om du besöker Swellendam kan du göra ett besök till Wildebraam Berry Estate som inte bara producerar sylt och marmelad av olika slag utan även en rad olika likörer och mycket annat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search