Inverdoorn Game Reserve

Geparder på nära håll

Inverdoorn Game Reserve ligger omkring 2½ timmes bilresa från Kapstaden. Reservatet är 10 000 hektar stort och består mestadels av de något karga öppna slätter som är så karaktäristiska för det här området i Karoo. När våren kommer förvandlas marken här till en färgsprakande matta med alla blommor som slår ut.

I Inverdoorn finns alla av de Big Five – noshörning, lejon, leopard, buffel och elefant som precis nyligen införts här. Här finns letjevattenbock, gemsbock, giraff, zebra, eland, kudu, nyala, impala, gnu och råbocksantilop. Ni kan också få se flodhäst, gepard, öronräv, afrikansk vildkatt, jordvarg, piggsvin och surikat.

Inverdoorn har tre lejon, varav ett är av den sällsynta arten berberlejon och räddades från ett grymt öde från en farm där han fötts upp enbart för att jagas, ett så kallat ”canned lion”. Sedan många år tillbaka lever han nu i säkerhet med två honor i Inverdoorn.

Geparden är ett av de mest utrotningshotade kattdjuren i världen och sedan 2001 har Inverdoorn ett rehabiliteringsprogram för att försöka motverka detta. Ni har därför möjligheten att på nära håll få se dessa vackra djur och få lära er mer.

I Inverdoorn finns både fyr- och femstjärniga boendealternativ.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search