Ny teaser till Halo-serien är ingenting likt Halo

Den senaste teasern från Paramount Plus om Halo-serien innehåller knappt någon Master Chief alls, något som troligen inte kommer att falla i god jord hos fansen.

Den nya Halo-serien är bara några dagar från premiären och har redan fått en första våg av blandade recensioner, och den senaste teasern kommer inte att göra mycket för att dämpa fansens farhågor om att den exklusiva serien från Paramount Plus kommer att avvika kraftigt från källmaterialet.

Redan i januari bekräftades det att Halo-serien inte skulle vara kanonisk i förhållande till huvudhistorien från spelen, och Paramount kallade detta för ”silvertidslinjen”, ett uttalande som sedan följdes av nyheter som att Master Chief tar av sig sin hjälm i serien. Samtidigt har författarna Kyle Killen och Steven Kane lagt större vikt vid att utveckla stödkaraktärer, såsom de andra spartanerna (som Soren-066) eller nykomlingar som Kwan Ha Boo och Makee, som står i fokus i den sista trailern.

Precis som de tidigare affischerna med Halo-karaktärer är Master Chief inte nödvändigtvis huvudfokus för den här minuten. Istället visar teaserfilmen främst upp huvudpersoner som Dr. Halsey, kapten Keyes och hans dotter Miranda, samt de nya deltagarna. Det nya klippet visar praktiskt taget hela rollistan bredvid några av de motiv som kommer att driva berättelsen, även om Master Chief bara dyker upp mot slutet under hoppets fana.

Videoklippet retar verkligen upp vilken typ av roll Dr. Halsey kommer att ha i serien, och detsamma gäller Kwan Ha Boo och Makee. Den sistnämnda introducerar faktiskt konceptet med en människa som uppfostrades av Covenant. Även om tidigare trailers har klargjort att Halo inte kommer att vara kort på action på något sätt, är det innehållet i Master Chiefs uppdrag som kan oroa fansen.

En Halo-serie har varit i utvecklingshelvetet nästan lika länge som franchisen har funnits, och även om de första tecknen pekade på större följsamhet till videospelen har det vid det här laget blivit tydligt att Paramounts Chief är väldigt annorlunda, och fansens memes visar hur illa det uppfattas tidigt. Tyvärr verkar Halos nuvarande betyg på Rotten Tomatoes (en ruttna 57 %) spegla de flesta kritikers åsikt om att serien är en sämre show jämfört med många andra bra sci-fi-serier och filmer som finns på Netflix, Amazon eller Hulu.

Fans upprördhet har också följt med den känslan, särskilt nu när Halos kreativa personal har sagt att spelen inte var så viktiga när man skrev manuskriptet. Med tanke på att det verkar finnas en viss potential i serien borde Paramount hitta den snabbt, med tanke på att det mycket dyra Halo redan har förnyats för en andra säsong.

TV-serien Halo har premiär på Paramount Plus den 24 mars 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search