Overwatch 2 kommer att vara gratis att spela och har ett early access-datum

Overwatch 2 kommer att lanseras som ”early access” den 4e oktober, meddelade Activision Blizzard i söndags. PVP-delarna kommer åtminstone att vara tillgängliga.

Och en stor förändring är att det kommer att vara gratis att spela – till skillnad från det första Overwatch som var en betald version. Spelet kommer att släppas på PC, Xbox Series X / S, Xbox One, PS5, PS4 och Nintendo Switch.

”Vi kan inte vänta med att rulla ut början av Overwatch 2 den 4 oktober och introducera en spännande ny tävlingsvision, med fantastiskt nytt innehåll och en nytolkning av de ikoniska hjältarna, banorna och gameplay som gjorde det ursprungliga spelet så lockande”,

säger Mike Ybarra, VD för Blizzard, i ett pressmeddelande. ”Detta är början på en ”alltid på” och ”alltid utvecklande” era för franchisen, och ett löfte att ge spelare frekventa och betydande uppdateringar planerade långt in i framtiden för att hålla Overwatch 2 fräscht och roligt i många år framöver.”

Blizzard introducerade också den andra nya hjälten för Overwatch 2, Junker Queen, som företaget beskriver som ”en snabb och railgun-skjutande före detta Overwatch-kapten med cybernetiska förmågor.”

Företaget planerar att dela mer om Overwatch 2 under en ”reveal event” livestream som äger rum om bara några dagar – du kan se det den 16 juni kl 13:00 ET.

Blizzard tillkännagav först Overwatch 2 2019, men det började egentligen bara visa spelet på allvar under de senaste månaderna, inklusive med en stängd beta. Företaget har delat upp utvecklingen av PVP- och PVE-delarna av spelet. Medan PVP-elementet kommer att finnas tillgängligt den 4 oktober vet vi fortfarande inte när PVE-delen kommer att finnas tillgänglig.

Microsoft kommer att förvärva Activision Blizzard i en affär värd nästan 70 miljarder dollar, även om förvärvet inte förväntas slutföras förrän under Microsofts räkenskapsår 2023, som börjar i juli.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search